پیچ های شش گوش پر مصرف ترین نوع پیچ و مهره های صنعتی محسوب می شوند. در حالی که عمومی ترین استاندارد های پیچ شش گوش استاندارد DIN933 که بصورت تمام دنده تولید می شود و استاندارد DIN931 که بصورت نیم دنده تولید می شود است، نوع خاصی از پیچ های شش گوش هستند که در سازه های سنگین مورد استفاده قرار گرفته و طبق استاندارد DIN6914 تولید می شوند. این سری از پیچ های شش گوش 10HV سازه تنها در گرید های بالای فولادی تولید شده و دارای مقاومت کششی بسیار بالایی هستند. پیچ شش گوش استاندارد DIN6914 تنها به صورت نیم دنده تولید می شود.
پیچ شش گوش استاندارد DIN6914 به پیچ سازه Structural bolt نیز شناخته می شود و در سایز برابر نسبت به نمونه های DIN933 , DIN931 دارای گل درشت تر و با ارتفاع بیشتر بوده و قابلیت تعلیق میزان بالاتری از بار را دارد. پیچ های سازه در دستگاه آمریکایی دارای نمونه های معادلی مانند استاندارد ASTM A325, A490 می باشند که این موارد نیز در سازه های سنگین مانند پل سازی و سد سازی و ساخت نیروگاه مورد استفاده بسیاری دارند. پیچ شش گوش 10HV سازه همراه با مهره استاندارد DIN6915 اتصال پیدا می کند.
پیچ های شش گوش سازه که طبق استاندارد DIN6914 تولید می شوند از گرید های بالای فولادی با درصد کربن بالا تشکیل می شوند تا تنسایل بالایی داشته باشند. این سری از پیچ های صنعتی که در صنایع سنگین مورد استفاده قرار می گیرند پس از تولید فرایند سخت کاری حرارتی را طی می کنند که شامل مراحل اعمال حرارت و سرمایش می باشد تا بلور های فلزی در داخل ساختار پیچ همراستا شده و قابلیت های مکانیکی بالاتری داشته باشند.
تنسایل مقاومت کششی پیچ های شش گوش سازه اغلب از کلاس 10.9 انتخاب می شود که به آنها 10HV نیز گفته می شود. مفهوم عددی 10.9 بدین معناست که این سری از پیچ های شش گوش سازه در وضعیت شکست کامل تحت کشش قابلیت تعلیق 100 کیلوگرم بار به ازای هر میلیمتر مربع از سطح مقطع خود را دارند. این سری از پیچ ها 90% از از این میزان بار را در ناحیه الاستیک یعنی بدون تغییر طول دائمی تحمل می کنند که نشان از ترد بودن (غیر چکش خوار) این سری از پیچ های صنعتی دارد. شایان ذکر است که تنسایل یک مفهوم مکانیکی می باشد که عملا در نقطه اکسترمم از نمودار تنش و کرنش محاسبه شده و در آستانه شکست کامل پیچ سنجیده می شود. از این رو تنسایل یک مشخصه عددی برای مقایسه قابلیت های قطعات مکانیکی از جمله پیچ و مهره بوده و معیار عددی برای انتخاب پیچ بر حسب میزان بار وارده نیست.
استاندارد DIN6914 در دستگاه استاندارد کشور آلمان و با ابعاد میلیمتری مشخص شده و از این رو پیچ های این استاندارد متریک هستند. این استاندارد به تبیین ابعاد و اندازه های بخش های مختلف پیچ شش گوش سازه از جمله قطر جان پیچ، سایز بیرونی گل پیچ، ارتفاع گل پیچ و طول گام دنده ها می پردازد و چند دایرکتیو برای گرید های کاربردی در تولید این سری از پیچ ها مشخص می کند. جدول زیر ابعاد و استاندارد های پیچ شش گوش سازه 10HV که طبق استاندارد DIN6914 تولید شده اند را برای سایز های M12 الی M36 نشان می دهد.
از آنجایی که پیچ های شش گوش سازه در سازه های سنگین بکار گرفته می شوند بر خلاف نمونه های پیچ های شش گوش DIN933 , DIN933 در سایز های ریز تولید نمی شوند و اغلب در سایز های بالاتر از 10 میلیمتر مورد استفاده قرار می گیرند. در این جدول طول جان پیچ با L و طول قسمت دنده شده با b مشخص شده است. ارتفاع گل پیچ با K مشخص شده است و حرف s سایز آچار یا پیشت به پشت لبه های پیچ سازه را نشان می دهد.
پیچ شش گوش سازه 10HV از گرید های بالای فولادی تولید می شود. این امر بدین معناست که مقاومت کششی و مقاومت محیطی اندکی دارد چرا که در کل فولاد از درصد بسیار بالایی آهن تشکیل شده که میل بالایی برای از دست دادن الکترون و اکسید شدن دارد. از این رو پیچ شش گوش 10HV معروف به پیچ سازه که طبق استاندارد DIN6914 تولید می شود می بایست مقاوم سازی سطحی شود.
از ایده آل ترین روش های مدرن مقاوم سازی پیچ شش گوش سازه روش آبکاری داکرومات می باشد که بصورت الکتروپلیتینگ و با بکارگیری فلز زینک بر روی سطح بیرونی پیچ صورت می پذیرد. این روش در قیاس با روش های سنتی تر مانند آبکاری گالوانیزه گرم لایه نازک تری از فلز زینک بر روی سطح پیچ قرار می دهد که این امر نیاز به اورسایز کردن مهره را بوجود نمی آورد و مقاومت محیطی بسیار بالایی را نیز برای پیچ فراهم می کند. علاوه بر این فرایند آبکاری به روش داکرومات در دمای پایین تری نسبت به فرایند آبکاری گالوانیزه گرم صورت می پذیرد که افت تنسایل را برای پیچ شش گوش 10HV سازه به همراه نخواهد داشت.