مهره شش گوش سازه که به مهره HV نیز شناخته می شود در اتصال پیچ های شش گوش سازه مورد استفاده قرار گرفته و طبق استاندارد DIN6915 تولید می شود. مهره شش گوش سازه در مقایسه با مهره های شش گوش ساده که طبق استاندارد DIN934 تولید می شوند دارای ارتفاع و گوشت بیشتری بوده بگونه ای که در سایز و قطر پیچ برابر نیاز به آچار های بزرگتری نسبت به نمونه ساده می باشد. این حجم بزرگتر مهره سازه HV سبب می شود در سایز برابر وزن و قیمت بالاتری نسبت به مهره شش گوس ساده داشته و مقاومت بالاتری را نیز در برابر انواع تنش های کششی، پیچشی و برشی پدید آورد.
مهره HV سازه بصورت شش گوش و از آلیاژ های فولادی در کلاس 10 تولید شده و بر روی پیچ سازه 10HV بسته می شود که دارای کلاس 10.9 می باشد. تنسایل مقاومت کششی مهره 10HV برابر با 1040 نیوتن بر میلیمتر مربع بوده و با دنده های درشت Coarse thread تولید می گردد. در آلیاژ های فولادی مهره HV سازه از درصد بالایی عنصر نا فلزی کربن در ترکیب با آهن استفاده شده است که پس از تولید طی عملیات سخت کاری حرارتی به منظور افزایش دو مشخصه مکانیکی تنسایل و سختی سطحی (سختی سایشی) در فرایند تولید این مهره صنعتی انجام می گیرد.
استاندارد DIN در تولید پیچ و مهره یک استاندارد متریک با ابعاد میلیمتری می باشد که در دستگاه استاندارد SI معرفی شده است. این استاندارد آلمانی به تبیین ابعاد بخش های مختلف مهره سازه HV شامل ارتفاع، قطر و ابعاد بیرونی آن می پردازد و در این مورد خاص برای تولید مهره های کلاس 10 فولاد معرفی می شود. در زیر جدول استاندارد DIN6915 در تولید مهره سازه HV برای اتصال بر روی پیچ های سازه در سایز M12 الی M36 معرفی شده است.
استاندارد DIN6915 در تولید مهره 10HV دارای جزئیات بیشتری نسبت به مهره شش گوش ساده DIN934 می باشد که به سبب حساسیت بالاتر کاربری و تنش های سنگین تری است که بر پیکر این مهره وارد می شود. در این جدول برای برخی از پارامتر ها یک تلرانس ابعادی حداقل و حداکثری نیز معرفی شده است.
گرید های مختلف فولاد بکار رفته در تولید پیچ و مهره های صنعتی از جمله گرید 10 بکار رفته در تولید مهره 10hv سازه با وجود مقاومت های مکانیکی بسیار بالا مقاومت شیمیایی اندکی دارند. در واقع از آنجایی که درصد بالایی از ترکیبات آلیاژی فولاد از عنصر فلزی آهن تشکیل شده است که میل بالایی در از دست دادن الکترون و اکسید شدن دارد، مهره 10HV سازه فولادی نیز بدون پوشش سطحی در تماس با آب، رطوبت، باران های اسیدی و کلیه اسید های رقیق و غلیظ دچار زنگ زدگی می شود.
مقاوم سازی مهره HV سازه در برابر خورنده ها بصورت پوشش سطحی صورت می پذیرد. این پوشش یا به صورت زاج کاری که با رنگ مشکی مات با ضخامت نسبتا بالایی بر روی مهره دیده می شود که به روش فسفاته سطحی پدید می آید و یا به روش آبکاری گالوانیزه قابل انجام است. گالوانیزه سطحی مهره 10HV استاندارد DIN6915 به دو روش سرد با ضخامت کمتر و گرم با ضخامت لایه سطحی زینک بالاتر صورت می پذیرد. البته در روش های مدرن آبکاری از روش هایی مانند آبکاری داکرومات نیز که بصورت الکتروپلیتینگ صورت می پذیرد نیز در آبکاری سطحی مهره 10HV سازه استفاده می شود.