مهره های شش گوش در ابعاد و استاندارد های بسیار متنوعی ساخته می شوند. از مهره شش گوش نه تنها در اتصال پیچ های مصرفی در صنایع سنگین و ماشین سازی مانند اتصال پیچ های شش گوش، پیچ های آلنی و استاد بولت ها استفاده می شود بلکه نمونه های سبک تر آنها حتی در اتصال پیچ های صنایع سبک مانند پیچ های ماشینی نیز بکار گرفته می شوند. در واقع به جز پیچ های نوک تیز و نوک مته ای که در درون قطعه کار قرار می گیرند و پیچ های آلن مغزی در تمامی انواع اتصالات پیچ و مهره از مهره های شش گوش با فراوانی بیشتر و مهره های چهار گوش با فراوانی کمتر استفاده می شود. مهره کاسه نمدی و مهره های سر بسته خود از زیر مجموعه های مهره های شش گوش محسوب می شوند که برای کاربری های خاص مورد استفاده قرار می گیرند.
ساده ترین و پر کاربرد ترین استاندارد مهره شش گوش استاندارد DIN934 می باشد. از این سری مهره ها در اتصال پیچ شش گوش تمام دنده استاندارد DIN933، پیچ شش گوش نیم دنده استاندارد DIN931، پیچ آلن سر استوانه استاندارد DIN912، پیچ آلنی سر تخت استاندارد DIN7991 و پیچ های متری تمام رزوه استاندارد DIN975 استفاده می شود. این سری از مهره های صنعتی اغلب با بکارگیری دنده های درشت Coarse thread بالاخص در گرید های پایین فولادی و استیل تولید می شوند. مهره شش گوش استاندارد DIN934 به روش فورج گرم تولید شده و پس از ایجاد شکل شش گوش برای ایجاد دنده های داخلی قلاویز می شود. در میان تمامی استاندارد های مهره که در اتصالات پیچ و مهره صنعتی بکار گرفته می شود زمانیکه گفته می شود مهره، منظور مهره شش گوش استاندارد DIN934 به سبب گستردگی بیشتر در کاربری است.
مانند پیچ های صنعتی مهره ها نیز در گرید ها و کلاس های مختلفی از آلیاژ های فولادی و استنلس استیل تولید می شوند. در آلیاژ های فولادی با بالا بردن درصد کربن بکار گرفته شده در ترکیبات شیمیایی و انجام عملیات سخت کاری به گرید ها و کلاس های بالاتر می رسند که دارای تنسایل و سختی سطحی بالاتری بوده و اندکی تردتر می باشد. برخی از کلاس های آهنی و فولادی پر کاربرد از مهره شش گوش استاندارد DIN934 به قرار زیر هستند.
پیچ و مهره استیل در برخی از کاربری های صنعتی به سبب مقاومت بالایی که در برابر زنگ زدگی دارند به پیچ و مهره فولادی ترجیح داده می شوند. این در حالی است که مقاومت کششی پیچ و مهره استیل پایین تر از پیچ و مهره فولادی و قیمت آنها نیز بالاتر است. پیچ و مهره استیل بدون نیاز به آبکاری سطحی و بواسطه وجود عناصر فلزی توانمندی چون کروم و نیکل در برابر زنگ زدگی ناشی از تماس آب و رطوبت و اسید های رقیق در برابر زنگ زدگی مقاومت می کنند.
مهره شش گوش استیل استاندارد DIN934 دارای رنگ نقره ای براق مایل به زرد می باشد و با دنده های درشت تولید می شود. این مهره های استیل در دو گرید استنلس استیل A2 , A4 به بازار عرضه می شوند که گرید A2 با بکارگیری استنلس استیل 304 و گرید A4 با بکارگیری استنلس استیل 316 تولید شده است. هر دو گرید از مهره شش گوش استیل که طبق استاندارد DIN934 تولید می شوند دارای مشخصات مکانیکی از جمله تنسایل برابر هستند و تفاوت اصلی آنها در مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی است. تنسایل مهره شش گوش استیل در گرید های A2 , A4 برابر 700 نیوتن بر میلیمتر مربع می باشد.
گرید A4 از مهره شش گوش استیل که به گرید نگیر نیز شناخته می شود در تماس با خورنده های محیطی مقاومت و طول عمر بالاتری دارد. این مقاومت بیشتر به سبب وجود عنصر فلزی مولیبدنیوم Mo با درصد اندک در ترکیبات شیمیایی این آلیاژ می باشد که به مقاومت در محیط های کلریدی و اسیدی این مهره شش گوش کمک می کند. عدم قابلیت جذب تحت تاثیر میدان مغناطیسی سبب نام گذاری این گرید از مهره استیل به نگیر شده است چرا که گرید A2 تحت تاثیر میدان مغناطیسی اندکی میل چسبندگی دارد.
استاندارد های DIN که در دستگاه استاندارد کشور آلمان تبیین می شوند در کل استاندارد های متریک بوده و از ابعاد میلیمتری استفاده می کنند. استاندارد DIN934 در تولید مهره شش گوش یک استاندارد ابعادی می باشد که به تبیین ابعاد مربوط به اضلاع مهره، ارتفاع مهره و طول گام دنده ها می پردازد و این استاندارد از چند دایرکتیو برای گرید های مختلف این مهره استفاده می کند. جدول زیر ابعاد استاندارد مهره شش گوش استاندارد DIN934 را برای سایز های M1 الی M30 مشخص نموده است.
در این جدول سایز مهره یا حرف D مشخص شده که معرف سایز پیچ اتصالی می باشد. حرف m معرف ارتفاع مهره شش گوش استاندارد DIN934 و حرف s معرف پشت تا پشت لبه های مهره و یا سایز آچار اتصالی می باشد. Thread pitch در جدول معرف طول گام دند های مهره است که بر حسب میلیمتر مشخص شده است. در جدول مربوط به استاندارد مهره شش گوش DIN934 یک محدوده تلرانس ابعادی نیز مشخص شده است.